Reklamationer Sport

* "Är din leverans transportskadad??"
Om vi skickat med Posten: 020-23 22 21 så hjälper de dig.
Om vi skickat med DHL: 0771-345 345 så hjälper de dig.

DHL online: https://www.logistics.dhl/se-sv/home/vara-divisioner/frakt/kundservice/sa-har-forbereder-du-ett-krav.html
Du måste gjort anmälan inom 7 dagar. Bilder och kvitto kan du skicka in senare. Viktigt att anmälan kommer in i tid.

Gäller det ett bordtennisbord så bör skadan vara noterad på antingen fraktsedeln eller i chaufförens digitala dosa. Annars blir det väldigt svårt att få DHL att godkänna din reklamation på studs utan i så fall måste du anmäla en dold skada till DHL. Ta foto på emballaget och foto på skadan och ring DHL. Din skada måste vara anmäld inom 7 dagar hos DHL annars godkänner de inte några reklamationer. Du kan läsa mer här: https://www.dhl.com/se-sv/home/vara-divisioner/frakt/kundservice/sa-har-forbereder-du-ett-krav.html

Övriga reklamationer (skadade eller felaktiga) skall göras inom 7 dagar för att mottagaren skall kunna ställa ersättningsanspråk. Ring oss på 042-77555. Beskriv felet noggrant och hur skadan uppkommit. Vi svarar inte för försämring som uppkommit därefter, genom förslitning, försummad eller felaktig skötsel. Här följer några exempel:

* "Spricka i gummit" Tillverkaren kan inte garantera att plattan limmas mer än en gång. Spricka kan uppkomma genom för mycket lim som löser upp svampen och det är köparens ansvar att behandla varan på rätt sätt. Tänk på att förvara ditt racket i en racketväska så gummit inte torkar eller blir skört. Om du använder skyddsfolie så tänk på att rengöra den varje gång så du inte lägger på en smutsig folie på gummit och sedan spelar.

* "Sulan/skon släpper i sömmen" Tillverkaren måste få se skon för att kunna göra en korrekt bedömning och för att kunna rätta till problemet. För att skor ska godkännas som reklamation krävs att skorna är nästan nya och endast använda ett par gånger. Annars anses det inte som ett fabrikationsfel utan som ett slitage. Ett visst slitageavdrag görs alltid om varan är använd mer än en månad. Då anses inte skorna vara felaktigt tillverkade och felet uppstått vid någon form av användning. För att utreda reklamationen ber vi er sända in varan till oss och vi skickar dem till grossisterna/tillverkaren för en korrekt bedömning.

* "Min tröja - shorts - overall osv. passar inte" Våra storlekar är satta av tillverkaren. Vi ansvarar inte för att de kommer passa exakt utan kunden har fri rätt att skicka tillbaka varan/produkten. Läs mer under returer. Tryckta textilier tas ej tillbaka som returer. 

* "En flisa har lossnat från stommens ovansida" Är er stomme lackad av oss så är det en självklar reklamation. Har ni själva lackat stommen eller inte lackat den alls kan vi inte ge några grantier för att den ska hålla. Ett jack i sidan på stommen kommer aldrig godkännas av tillverkaren.

* " Observera att en förslitning är inte en reklamation! " Många produkter kan inte hålla i all evighet


* "Här följer hur du reklamerar , steg för steg "
1. Vid returer eller ångra köpet se fliken "Returer"
2. Ta kontakt med oss via “kontakta oss” eller via telefon. Så skickar vi en retursedel.
3. Skriv en lapp hur skadan gick till och ert namn, adress och mobilnummer.
4. Skicka tillbaka den söndriga varan + lappen till oss. Sport Total, Storgatan 7A , 26776 Ekeby. Skickar du med egen fraktsedel så ersätter vi en del av frakten.
5. Alla delar måste skickas med så de kan göra en korrekt bedömning.
6. Vi skickar varan vidare till leverantören.
7. Många leverantörer tar ut en kontrollavgift om produkten inte är felaktig eller om felet är ett handhavande fel.
8. Om reklamationen godkänns så får du en ny vara och pengar tillgodo för frakten (max 60kr) annars måste du använda vår retursedel. Ev. slitageavdrag görs om vi inte kan sälja den till fullpris igen.
9. Går inte reklamationen igenom så kostar det dig frakten du lagt ut och även vår frakt till leverantören tyvärr.